I kyllinghuset
Her kan du få informasjon om gangen i et vanlig kyllinginnsett – uke for uke – enten via tidslinja eller ved å se filmklipp. I filmklippene kommenteres også ulike sider ved kyllingproduksjonen. Opptakene er gjort i et innsett med hybriden Ross 308 som slaktes på dag 34.
Et kyllingliv i konvensjonell norsk slaktekyllingproduksjon er oftest fra ca. 29 til 48 dager langt. I denne perioden skal kyllingen leve et godt liv. De viktigste enkeltfaktorene for god dyrevelferd er bondens kunnskap, daglige rutiner og oppfølging av flokken. Kyllingprodusentene gjør mye likt, men de finner også litt ulike løsninger ut ifra erfaringer om hva som fungerer godt i akkurat deres hus. Noen bruker flis som strø i kyllinghuset, andre bruker torv, som produsenten vi ser i filmklippene nederst på denne siden. Enkelte bruker papir for å legge ut fôret på når kyllingene kommer daggamle til huset, mens denne bonden strør fôret ut i torva.
Du kan følge gangen i et kyllinginnsett gjennom beskrivelser i tidslinjen – eller du kan se filmklipp fra ulike stadier i innsettet i videoen nederst på siden. Hvis du ønsker å se hvordan en annen kyllingprodusent gjør det på sin gård og i sitt kyllinghus, kan du også se MatPrats film “Kylling – på innsiden av fjøsdøra”.